Normandie 14-18 maj 2025

Dagen D – den stora invasionen
Att de allierade lyckades genomföra invasionen i Normandie vände andra världskrigets förlopp. Det är dessutom världens hittills största militära amfibieoperation.

Följ med på en resa längs landstigningsstränderna och följ det dramatiska förloppet när de allierade lyckades ta sig i land och bryta igenom det tyska motståndet.

Med färja över Engelska kanalen

Resan börjar Portsmouth i England varpå vi, likt invasionsarmadan, tar oss över Engelska kanalen (dock med färja) och ”landstiger” på Sword Beach i Ouistreham.

Att området är fullt av intressanta kvarlämningar och museer kombinerat med det delikata franska köket gör Normandie till ett utmärkt resmål.

 

Ur innehållet:

  • Sword Beach och Pegasus Bridge
  • St Mere Eglise, Utah Beach och den tyska kyrkogården
  • Batteri Lounges-sur-Mere och hamnen i Arromanches
  • Pointe du Hoc och Omaha Beach med den amerikanska kyrkogården
  • Rommels högkvarter i Roche Guyon

Fördjupa dig i ämnet:

Fler resor

Battle of Britain 12-15 september 2024

Även om Luftwaffe disponerade drygt 3 000 flygplan var uppgiften att erövra luftherravälde över sydöstra England en svår uppgift. De tyska bombplanen hade en svag defensiv beväpning, vilket innebar krav…

Finska vinterkriget 23-27 september 2024

Vinterkriget och fortsättningskriget I Suomussalmi förväntade finländarna sig att ryssarna skulle uppträda med enbart spaningsförband men i november 1939 och januari 1940 kom två divisioner om sammanlagt 25 000 man.…
keyboard_arrow_up