Logga: Marco Smedberg

Om sjökriget: från Svensksund till smygteknik

Sjökrigets villkor och historia – ett övergripande verk.

Denna bok är ett grundläggande verk om sjökriget både vad gäller dess specifika villkor och den historia som den byggts på. Sjöslag från historisk till modern tid presenteras samt även sjökrigens persongalleri. Då verket är rikt illustrerat får man här en översyn till vad det innebär att strida till sjöss vad gäller manskap och utrustning. Boken är tänkt som ett underlag till undervisning på Sjöstridsskolan och Militärhögskolan samt utdelad till alla marinofficerare då den publicerades.
Text: Catrin Petersson, bibliotekarie, Statens maritima museer

Recensioner

»En bok med bruksvärde för den som vill följa utvecklingen i såväl Östersjön som mera fjärran farvatten, men också njutningsfull läsning för den som förstår att värdesätta sjökrigets finesser.« Kristianstadsbladet

»Om sjökriget är en bok som bör fängsla såväl den historiskt bevandrade som den som är oinitierad i ämnet.«  Nerikes Allehanda–Nerikes Tidningen

Information om boken

Denna bok är slutsåld (slut på förlaget). Vi hänvisar läsare till antikvariat och bibliotek där den är förhållandevis väl representerad. 

Fakta: Om sjökriget: från Svensksund till smygteknik av Marco Smedberg. 1996, Stockholm, 258 s., ISBN 91-7125-040-9. 

Marco Smedberg

NACKARPS GÅRD AB 
268 68 Röstånga 

info@marcosmedberg.se

0435 - 910 06
0708 - 93 14 39

Om Marco Smedberg
Exklusiva resor till militärhistoriskt viktiga och exotiska områden.

Marco Smedberg Histora drivs av makarna Marco och Anita Smedberg. www.marcosmedberg.se presenterar Marco Smedbergs böcker, krönikor och föredrag, men även Marco Smedberg Historia – unika militärhistoriska resor i samarbete med SMB, Mejtresor och Historiska Resor. 

 

 

Missa inte
I samarbete med tidskriften Militär Historia presenterar vi såväl äldre som nya krönikor som Marco skrivit eller skriver för tidningen.