Logga: Marco Smedberg

Föredrag om tekniken under andra världskriget

tis, 2014-09-23 16:16

Tekniska föreningen och högskolan i Kristianstad har bjudit in Marco Smedberg att presentera sin aktuella bok Första världskriget samt berätta om teknikutvecklingen under första världskriget.

Var? Högskolan i Kristianstad, Högskolans Hus 21, sal 425

När? Tisdagen den 18 november kl 19:00-20:30

Hur? Fri entré, böcker kommer att finnas till försäljning på plats. Varmt välkommen!

Om föredraget:

Marco Smedberg är i år aktuell med sin bok Första världskriget. I sitt föredrag gör han nedslag i historien för att förklara denna komplicerade konflikt som utgjorde en katastrof och en milstolpe i 1900-talets historia.
Som ofta under krig utvecklades tekniken i hög takt under första världskriget vilket ledde till nya vapensystem som flyg och ubåtar, vilket påverkade krigföringen. Samtidigt innebar kriget ett stort mänskligt lidande, med ofattbara övergrepp på civila och stora flyktingströmmar som följd. Vid krigsslutet var den gamla världen ett minne blott, och nya stormakter började rita om världskartan.

Första världskriget blev en dramatisk inledning på den process som format vår moderna värld. Teknikutvecklingen gav en militärhistorisk brytpunkt med nymodigheter som flygstridskrafter, gasvapen, stridsvagnar och ubåtar. Nytt var också hur civilbefolkningen drabbades av ubåtskrig och luftskeppsanfall.
För den som vill ha fördjupa sig i ämnet så skildras i Marcos’ bok Första världskriget initierat de krafter som ledde fram till skotten i Sarajevo i juni 1914. Beskrivningar av det militära förloppet blandas med gripande ögonvittnesskildringar som tar oss hela vägen fram till vapenstilleståndet i november 1918.
Hela Centraleuropa stöptes om och dagens konflikt i Palestina påverkades i hög grad av vad som hände när Osmanska riket besegrades. I trådar ända fram till våra dagar vävs i boken historien om och arvet efter första världskriget samman till en helhet.

För mer information» Tekniska Föreningen Kristianstad.

Marco Smedberg

NACKARPS GÅRD AB 
268 68 Röstånga 

info@marcosmedberg.se

0435 - 910 06
0708 - 93 14 39

Om Marco Smedberg
Exklusiva resor till militärhistoriskt viktiga och exotiska områden.

Marco Smedberg Histora drivs av makarna Marco och Anita Smedberg. www.marcosmedberg.se presenterar Marco Smedbergs böcker, krönikor och föredrag, men även Marco Smedberg Historia – unika militärhistoriska resor i samarbete med SMB, Mejtresor och Historiska Resor. 

 

 

Missa inte
I samarbete med tidskriften Militär Historia presenterar vi såväl äldre som nya krönikor som Marco skrivit eller skriver för tidningen.