Logga: Marco Smedberg

Längs Ho Chi Mihnleden – reseskildring

ons, 2015-11-25 00:00

Att resa tillsammans med historieintresserade människor är mycket roligt. Så var det också denna gång under två veckor i Vietnam och Laos. Resan började i Hanoi. Andra dagen åt vi lunch vid Röda floden och tittade på den bro som ursprungligen byggdes av ingenjör Gustave Eiffel 1903. Bron slogs visserligen ut av amerikanska bomber under Vietnamkriget men är återuppbyggd och var nu en dramatisk fond till vår lunch. Våra lunchgäster utgjordes av fyra vietnamesiska pensionärer som under kriget var en framgångsrik stridsvagnsbesättning. Höjdpunkten på deras karriär kom i april 1975 när de som första vagn körde ner grinden till presidentpalatset i Saigon den dag Sydvietnam kapitulerade.

Läs mer här: http://www.marcosmedberg.se/nyhetsbrev/marco-smedberg-kronika-november-2015

Marco Smedberg

NACKARPS GÅRD AB 
268 68 Röstånga 

info@marcosmedberg.se

0435 - 910 06
0708 - 93 14 39

Om Marco Smedberg
Exklusiva resor till militärhistoriskt viktiga och exotiska områden.

Marco Smedberg Histora drivs av makarna Marco och Anita Smedberg. www.marcosmedberg.se presenterar Marco Smedbergs böcker, krönikor och föredrag, men även Marco Smedberg Historia – unika militärhistoriska resor i samarbete med SMB, Mejtresor och Historiska Resor. 

 

 

Missa inte
I samarbete med tidskriften Militär Historia presenterar vi såväl äldre som nya krönikor som Marco skrivit eller skriver för tidningen.