Logga: Marco Smedberg

Tre nya poddar om andra världskriget

fre, 2020-03-06 08:06

I tre avsnitt berättar militärhistorikern Marco Smedberg om andra världskriget.

I del ett handlar det om krigets upprinnelse, Hitlers maktövertagande i Tyskland och successiva expansion. Vad var Nazitysklands mål och varför var omvärlden så passiva i krigets inledning?

I del två har nazisterna tagit makten över stora delar av Europa. Vi får höra om ubåtskrig, Operation Barbarossa och om japanernas attack på Pearl Harbour. Men också om Tysklands systematiska utrotning av judar och andra minoriteter.

I del tre landstiger de allierade i Normandie och marscherar mot Berlin. Ryssarna krossar allt motstånd på östfronten. Men Japan vägrar ge upp vilket leder till att USA använder ett vapen världen hittills inte skådat.

 

Lyssna på del 1

Lyssna på del 2

Lyssna på del 3

Marco Smedberg

NACKARPS GÅRD AB 
268 68 Röstånga 

info@marcosmedberg.se

0708 - 93 14 39

Om Marco Smedberg
Exklusiva resor till militärhistoriskt viktiga och exotiska områden.

Marco Smedberg Histora drivs av makarna Marco och Anita Smedberg. marcosmedberg.se presenterar Marco Smedbergs böcker, krönikor och föredrag, men även Marco Smedberg Historia – unika militärhistoriska resor i samarbete med SMB, Mejtresor och Historiska Resor. 

 

 

Missa inte
I samarbete med tidskriften Militär Historia presenterar vi såväl äldre som nya krönikor som Marco skrivit eller skriver för tidningen.