Om Marco Smedberg

– militärhistoriska böcker, artiklar, föredrag och resor till historiskt intressanta krigsskådeplatser.

Om oss

Marco Smedberg Histora drivs av makarna Marco och Anita Smedberg. Marco Smedberg är militärhistoriker, pansarofficer och ledamot av Kungliga krigsvetenskapsakademien. Han har varit redaktör i tidskriften Militär Historia och skrivit flera böcker om krigskonstens utveckling, däribland Militär ledning (2001) och Vietnamkrigen (2008) och det moderna standardverket Första världskriget (2014).

Marco är flitigt anlitad som föredragshållare och håller även utbildningar, workshops och slagfältsguidning. Hans krönikor är uppskattade och har en stor läskrets. Här på hemsidan har vi samlat information om böcker, föredrag, resor, artiklar och krönikor signerade Marco Smedberg – alla med militärhistoriska förtecken.

I samarbete med Historiska resor, Winberg Travel, Mejt Resor och Battle Tours arrangerar vi resor till flera historiskt intressanta krigsskådeplatser. Med Marco som ciceron tar vi dig med till kända slagfält och ödesmättade platser. Marco levandegör det historiska händelseförloppet och delar på ett engagerat sätt med sig av sin kunskap. Vi lär känna de historiska vingslagen, vi besöker landstigningsstränder och slagfält och vi får upplev striderna på plats ur soldaternas perspektiv. Marco ger oss bakgrunden, analysen om varför det hände och hur det har påverkat historien.

keyboard_arrow_up