Vietnamkrigen 9-22 januari 2024

Franska Indokina skapades under 1880-talet och ockuperades sedan av Japan under andra världskriget. Under det därpå följande kalla kriget utkämpade först Frankrike och sedan USA långvariga krig mot sydvietnamesisk gerilla och nordvietnamesiska stridskrafter som i sin tur kämpade för att ena Vietnam. När kommunisterna slutligen segrade 1975 fortsatte stridigheterna genom att Vietnam ockuperade Kambodja och Kina anföll Vietnam innan det slutligen blev fred 1979.

Vi följer den dramatiska politiska och militära historien genom att resa till Hanoi, Hue, södra Laos, Ho Chi Minh-staden/Saigon och Phnom Penh samt ser de suggestiva khmertemplen i Angkor.

Den här resan förenar Indokina i krigs- och fredstid, under kunnigast möjliga ledning – författaren och militärhistorikern Marco Smedberg. Vi bor på bra mellanklasshotell under resan, undantaget en enklare logi i Laos.

Vi startar resan den 9 januari 2024 och avslutar den 22 januari.

Ur innehållet:

  • Hanoi inklusive Halongbukten
  • Hue med Citadell och Hamburger Hill
  • Khe Sanh-basen
  • Ho Chi Minh-leden
  • Pakse vid Mekongfloden
  • Ho Chi Minh-staden (Saigon)
  • Phnom Penh
  • Siem Reap – khmerkungarnas stad
  • Angkor Wat

Fördjupa dig i ämnet:

Läs Marco Smedbergs bok Vietnamkriget.

Fler resor

Battle of Britain 12-15 september 2024

Även om Luftwaffe disponerade drygt 3 000 flygplan var uppgiften att erövra luftherravälde över sydöstra England en svår uppgift. De tyska bombplanen hade en svag defensiv beväpning, vilket innebar krav…

Finska vinterkriget 23-27 september 2024

Vinterkriget och fortsättningskriget I Suomussalmi förväntade finländarna sig att ryssarna skulle uppträda med enbart spaningsförband men i november 1939 och januari 1940 kom två divisioner om sammanlagt 25 000 man.…
keyboard_arrow_up